title

Klađenje na kartone i kaznene poene

Klađenje na kartone i kaznene poene u fudbalskim mečevima postalo je izuzetno popularno u posljednjih nekoliko godina. Ukoliko su ti tiketi sa klasičnim igrama dosadili, ovaj vid klađenja otvara novi svijet mogućnosti za kladioničare, pružajući još jednu dimenziju analize i predviđanja u igri.

Prilikom klađenja na kartone i kaznene poene, ključno je razumjeti osnovne pravilnosti i tendencije. Na primjer, derbi mečevi između suparničkih timova obično imaju veći broj kartona zbog visokog intenziteta igre i često oštrih duela. S druge strane, timovi koji preferiraju agresivniji stil igre često dobijaju više kartona.

Uz to, sudija također može imati veliki utjecaj na broj kartona. Neki suci su poznati po strogom suđenju i brzom izvlačenju i dodjeljivanju kartona, dok su drugi suci poznati po tome što preferiraju "tečniji" tok igre sa manje prekida. Proučavanje historije sudaca može biti od pomoći prilikom klađenja na ovu vrstu opklada.

Kada se kladiš na kartone i kaznene poene, važno je uzeti u obzir sve ove faktore kako bi se maksimizirale šanse za dobitak. Isto tako, važno je uvijek igrati odgovorno i u skladu s ličnim finansijskim mogućnostima.

tips-image1

Kada se kladiš na kartone, moraš uzeti u obzir da direktni crveni karton vrijedi kao dva kartona, dok kombinacija dva žuta kartona koji rezultiraju crvenim kartonom vrijedi kao tri kartona. Ovo je bitno jer može uticati na ukupan broj kartona na meču i uticati na tvoju opkladu.

Što se tiče klađenja na kaznene poene, sistem bodovanja je malo drugačiji. Žuti karton nosi 10 poena, crveni karton nosi 25 poena, a kombinacija dva žuta kartona koja rezultira crvenim kartonom nosi 35 poena. Dakle, moraš biti svjestan da dva žuta kartona koja rezultiraju crvenim mogu donijeti više poena nego direktni crveni karton.

Važno je naglasiti da se ova pravila primjenjuju samo na igrače koji su na terenu za vrijeme regularnog vremena utakmice. Takođe, važno je zapamtiti da se kartoni koji su dodijeljeni trenerima, igračima na klupi za rezerve, ili igračima koji dobiju karton tokom poluvremena ili nakon utakmice, ne računaju prilikom klađenja.

Zato je ključno da se dobro informišeš i razumiješ pravila klađenja na kartone i kaznene poene prije nego što postaviš svoju opkladu. Takođe, važno je da uvijek pratiš tok utakmice i da budeš spreman prilagoditi svoju strategiju klađenja ukoliko se situacija na terenu promijeni.